Top 10 locuri din lume pe care nu le poți vizita!

Secrete bine păzite, mituri și legende născute pe seama lor. Sunt locuri demne de scenarii de film, despre care se cunosc foarte puține lucruri. Care sunt cele mai fascinante dintre acestea? Iată o scurtă trecere în revistă, propusă de site-ul Dreyx.com (preluare).

10. Mezhgorye

Muntele Yamantau și orașul Mezhgorye (cunoscut în trecut sub numele de Beloretsk-15 și Beloretsk 16) ascund unul dintre cele mai mari secrete ale Rusiei. Se zvonește că muntele Yamantau are legătură cu expresia „Mâna Moartă”. Mai exact, cu puterea de comandă nucleară și sistemul de control al rachetelor strategice. Sună foarte mult a proiect subteran secret, în cazul unui război nuclear.

9. Arhivele secrete ale Vaticanului

Biblioteca Vaticanului. Este cea mai misterioasă instituție din tot statul papal. Cei aproape 50 de km de rafturi pline cu documente au „reputația” de a ascunde informații despre scandaluri în care au fost implicate personalități importante, secrete și descoperiri dintre cele mai șocante, toate păstrate în siguranță de-a lungul a secole de tăcere și discreție.

8. Clubul 33

Walt Disney a simțit nevoia unui loc privat, special, în care să se poată întreține cu sponsorii sau alți oaspeți. Prin urmare, în 1967, a luat naștere Clubul Exclusivist. După moartea sa, Disney Land a decis ca acest Club 33 să fie deschis numai pentru membrii speciali și oaspeții lor. Exclusiv, pe baza unei legitimații. Misterul? În iunie 2007, lista de așteptare pentru cei care doreau să devină membri era veche de 14 ani. Ea s-a închis în aprilie/mai 2007, astfel că nimeni nu știe cum poate avea acces în clubul lui Walt Disney.

7. Moscova. Metroul 2

Rusia are un sistem secret de linii de metrou care sunt paralele cu cele ale metroului public din Moscova. Lungimea Metroului 2 se zvonește că ar depăși-o chiar și pe cea a celui public. Se spune că are 4 linii și 50 până la 200 de metri adâncime și că face legătura între Kremlin și cartierul Serviciului General de Securitate, aeroportul Vnukovo 2 și un oraș subteran la Ramenki, la care se adaugă alte locuri de importanță națională. În 1994, mai mulți lucrători de la serviciul urban au găsit accidental urme ale sistemului subteran. Cu toate acestea, nu au fost făcute publice prea multe informații.

6. White’s Gentlemen’s Club

White’s este un club londonez al gentlemenilor, construit în 1693 de un imigrant italian, Francesco Bianco. La început, aici se vindea ciocolată caldă, o delicatesă rară și foarte scumpă la vremea respectivă. În secolul al XIX-lea, clădirea era exclusiv destinată tinerilor gentlemeni provenind din înalta societate. Teoretic, toți domnii la modă aveau statutul de membru, dar practic numai cei foarte influenți aveau acces. Astăzi este cunoscut mai mult ca un loc de socializare și jocuri de noroc. Ca și în cazul clubului lui Walt Disney, însă, nu se știe nimic despre cum poți să ajungi membru.

5. Aria 51

Aria 51 este cunoscută pentru natura secretă și incontestabila legătură cu studii clasificate despre fenomene neobișnuite. Așa se face că a devenit un punct de interes pentru teoriile moderne legate de OZN-uri. Localizată lângă Lacul Groom, este o mare bază militară secretă care susține dezvoltarea testelor experimentale și a sistemelor de arme. Perimetrul de securitate este păzit de forțe militare private. Baza nu apare pe nicio hartă publică a Statelor Unite. Cine încearcă să pătrundă în aria de securitate riscă să fie ucis.

4. Camera 39

Apărută în 1970, Camera 39 este una dintre cele mai secrete organizații din lume. Misiunea ei: să obțină susținere străină pentru regimul nord-coreean al lui Kim Jong II, liderul suprem al Coreei de Nord. Puternica entitate care există de zeci de ani, este bănuită că ar scoate fonduri din contrafaceri și contrabanda cu droguri și arme. Banii sunt folosiți de Kim, potrivit experților, numai ca să cumpere loialitatea oficialilor de rang înalt și să păstreze controlul asupra țării. Camera 39 se bănuiește că este localizată într-o clădire a Partidului Muncitorilor din Pyongyang.

3. Marele Altar Ise

Marele Altar Ise este considerat unul dintre cele mai sacre locuri din Japonia. Dedicat zeiței Soarelui, Amaterasu, este cunoscut încă din anul 4 i.H. Altarul este dărâmat și reconstruit o dată la 20 de ani, ca parte a convingerilor Shinto despre moarte și reînnoire a naturii. Singurele persoane care au acces în templu sunt membrii familiei regale și înalții preoți.

2. Mount Weather

La 74 de km distanță de Washington DC, există o bază militară secretă, localizată în adâncurile unui munte, lângă localitatea rurala Bluemont, Virginia. Mount Weather este de fapt un oraș subteran. Aici se presupune că sunt străzi, cafenele și spitale, un sistem propriu de purificare a apei, clădiri de birouri, un mic lac cu apă proaspătă din izvoarele subterane și chiar un sistem de televiziune. Toate controlate de Agenția Federală a Managementului de Urgență. În cazul unui război nuclear, președintele, cabinetul sau și restul Biroului Executiv s-ar putea muta în Mount Weather.

1. Menwith Hill

Este un loc aflat sub administrația Forțelor Aeriene Britanice, cunoscut pentru legăturile cu rețeaua de spionaj Echelon. Baza Menwith Hill este lângă Harrogate în nordul Yorkshire-ului, Anglia. Este cea mai mare stație de monitorizare electronică din lume, care deservește atât Regatul Unit al Marii Britanii, cât și Statele Unite. Aici este cheia rețelei mondiale de supraveghere electronică și spargerea codurilor secrete, adică ceea ce se numește „hacking”.

Mențiuni:

S-4 (Sectorul 4)

Da, are legătură cu Aria 51. A ajuns în atenția publică în 1989, când Bob Lazar a declarat că a lucrat acolo, studiind activitatea OZN-urilor. Lazar pretindea că sunt 9 hangare care adăpostesc 9 aeronave de diferite forme. Nu a negat că aici ar ajunge toate dovezile despre existența extratereștrilor.

Pine Gap

Se crede că este una dintre cele mai mari stații terestre Echelon, cunoscută pentru armele sofisticate din dotare, radare antirachete și acțiuni de spionaj. Pine Gap este condusă atât de guvernul Statelor Unite, cât și de cel al Australiei, iar angajații nu au voie sa spună nimic despre ceea ce se întâmplă în interior. Ceea ce o face o arie clasificată secretă de maximă importanță.

Biserica Sfintei Maria din Zion

La Sfânta Maria din Zion se pare că se află Chivotul Legii. Numai călugărul-gardian poate vedea Chivotul, ținând cont de pericolele descrise în Biblie pentru cei care nu sunt binecuvântați. Călugărul este ales de mănăstire și are datoria să stea închis în capelă pentru tot restul vieții. Potrivit History Channel , se spune că mulți dintre călugări au murit la scurt timp după ce au fost aleși, cei mai mulți suferind de cataractă, căpătată în timp ce aveau grijă de capelă.

 

Anunțuri
Categorii: conspiratii, Inedit, Istorie, Societate, Top 10 | Etichete: , , , , , , , , , , , | 9 comentarii

Navigare în articol

9 gânduri despre „Top 10 locuri din lume pe care nu le poți vizita!

 1. Foarte interesant!
  Felicitari pentru blog 🙂

  Sarbatori Fericite

 2. super! foarte interesant articolul!

 3. Pingback: Cele cinci « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

 4. laleaua

  interesant art…felicitari

 5. florea alexei

  super postare cel mai mult imi place cea despre chivotul legii

 6. cati

  excelent!

 7. Paul

  Articolul e foarte bun, dar se pare ca exista „reporteri” carora le e cam greu sa faca un articol bazat pe cunostintele proprii (care sunt si alea aproape nule). http://www.fiicurios.ro/top-3/acestea-sunt-cele-10-locuri-din-lume-pe-care-este-interzis-sa-le-vizitezi-foto.html
  Oricum felicitari pentru munca depusa ;).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: